23948sdkhjf

De är årets nötköttsföretag

21 företag var nominerade vid prisutdelningen, som skedde i samband med årets upplaga av Köttriksdagen.
Årets nötköttsföretag har utsetts: Lars Nordlund och Pia Cederblad, som driver Norränge lantbruk i Söderala utanför Söderhamn. Priset delades ut av LRF Regioner och regionala köttklubbar inom Sveriges Nötköttsproducenter, i samband med årliga Köttriksdagen som i år hölls i halländska Tylösand.

Totalt var 21 företag nominerade, där årets tema var kombinationsföretag – gårdar som har flera olika verksamhetsgrenar. Årets vinnare har, förutom nötköttsproduktion som säljs via köttlådor, även bland annat får och grisar, egen gårdsbutik samt entreprenadverksamhet.

– Det var många jättefina företag bland de nominerade, men Lars Nordlund och Pia Cederblad var bäst. Dels satsar de tydligt på nötköttsproduktion, dels har de flera andra intressanta verksamheter. Inte minst att Lars Nordlund stöttar bondekolleger som har det svårt genom projektet Bondekompis, den delen var väldigt viktig när vi korade vinnaren, säger Åsa Odell, jurymedlem och vice ordförande i LRF, i ett pressmeddelande.

I motiveringen lyfte juryn bland annat fram den framgångsrika kombinationen av olika produktioner, men även att man har en populär öppengårdsverksamhet, som vid förra tillfället lockade över tusen besökare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.218