23948sdkhjf

Mer bröd på rälsen

Polarbröd ökar järnvägstransporter med nytt avtal, och når därmed "full potential".
Genom ett nytt avtal med speditören DB Schenker ser Polarbröd att man kommit så långt som det i dag är möjligt gällande transporter via järnvägen. Från 1 juni nästa år kommer 80 procent av den totala årsvolymen på 39 000 ton bröd att transporteras med hjälp av tåg, en kraftig ökning från dagens 49 procent.

Det innebär också att bolagets samtliga transporter från Norrland till områden söder om Gävle kommer att ske med tåg.

– Nu tar vi nästa steg mot full hållbarhet och maxar vår andel tågtransporter och medföljande miljöeffekter. Det här arbetet har pågått sedan 2003 och det känns fantastiskt att i dag kunna signera ett avtal som leder till en långsiktigt hållbar lösning, säger inköps- och logistikchef Johan Granberg, i en kommentar.

Med hjälp av DB Schenker och terminaloperatören Real rail har Polarbröd arbetat fram ett upplägg som trafikerar sträckan Luleå – Umeå – Rosersberg (ett av Sveriges största logistikområden) med tåg, vilket kombineras med fossilfritt drivna lastbilar mellan terminalerna.

Enligt Polarbröd är en omställning till tågtransporter en fördyring, men man ser det som nödvändigt för att möta målet om att nå full hållbarhet fram till 2022.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078