23948sdkhjf

Osten som flest vill rekommendera

Västerbottensost upprepar topp tio-ranking när Yougov presenterar lista över Sveriges mest rekommenderade varumärken.
Undersökningsföretaget Yougov har nyligen presenterat sin senaste Brandindex-mätning, som sammanställer hur troligt det är för svenska kunder att rekommendera ett specifikt varumärke till vänner och bekanta.

Listan är sig lik från förra året, där fyra däcktillverkare återigen tar topp tio-platser. Norrmejeriers Västerbottensost placerar sig återigen på en sjätteplats, samma som i fjol. Det är också den enda livsmedelsrelaterade punkten på listan, som toppas av betaltjänsten Swish.

Bland de företag och varumärken som ökat mest sedan förra årets ranking placerar sig Arla som nummer ett, framför bland annat flygbolaget Norwegian samt Volkswagen.

Varumärkesindexet mäts genom dagliga intervjuer med svenska konsumenter under ett år, omfattande 280 företag och varumärken. Därefter baserar man rankningen på genomsnittlig data, där de tillfrågade antingen ställt sig positiva eller negativa till att rekommendera varumärket.

Enligt Yougov har man bara intervjuat personer som är eller har varit konsumenter av de specifika varumärkena, och det är bara varumärken med mer än 500 insamlade svar som representeras i den totala listan. Se årets topp tio nedan (siffrorna till höger motsvarar andelen som skulle kunna tänka sig att rekommendera varumärket):

Varumärke Poäng
1. Swish 73,5
2. Nokian 66,5
3. Michelin 66,3
4. Avanza 62,9
5. Bose 62,7
6. Västerbottensost 57,7
7. Volvo 57,2
8. Continental 56,7
9. Goodyear 55,5
10. Flygbolaget BRA 54,7
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063