23948sdkhjf

Då ska Lidls nya huvudkontor stå klart

Lidl Sverige planerar för nytt huvudkontor i Barkarbystaden – enligt kedjan är det en förutsättning för att fortsätta växa.
Tidigare i år fick Lidl klartecken för bygglovet gällande det nya huvudkontor man planerar i Barkarbystaden norr om Stockholm.

Nu står det också klart att man tecknat ett köpe- och exploateringsavtal för bygget med Järfälla kommun, samtidigt som Lidl meddelar när man planerar att det ska vara färdigställt.

Bygget av det drygt 15 000 kvadratmeter stora kontoret startar innan årsskiftet och förväntas stå klart hösten 2019. I samband med nya huvudkontoret passar man även på att bygga en ny butik i anslutning, något som i sig är ett tecken på Lidls satsning i landet.

– Vår ambition är att växa i Sverige. Fram till 2020 ska vi öppna knappt 30 nya butiker runt om i landet. Vårt långsiktiga mål är fler än 300 butiker. Idag är vi trångbodda på huvudkontoret och vi sitter på flera adresser. För att kunna fortsätta expandera krävs ett nytt huvudkontor, därför är vi glada över att vi tecknat avtal med Järfälla kommun, säger Johannes Fieber, vd för Lidl Sverige.

Enligt Lidl kommer man vid bygget av huvudkontoret att fokusera på hållbarhet, precis som man gjort med de nya butiker som uppförts det senaste året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078