23948sdkhjf

Ica-enhet prisas för framgångsrik utveckling

Kedjans distributionsenhet i Västerås får utmärkelse av stiftelse för kvalitetsarbete.
Ica Sveriges distributionsenhet i Västerås, som står för ungefär 35 procent av den totala varuvolymen som skickas till svenska Ica-butiker, får priset "Erkännande för framgångsrik verksamhetsutveckling 2017", som delas ut av SIQ, institutet för kvalitetsutveckling.

Priset tilldelas organisationer som genomfört kvalitetsarbete med synliga resultat, där institutet vill lyfta fram goda förebilder inom systematiskt förbättringsarbete.

Valet av just Icas DE i Västerås motiveras bland annat med följande utdrag ur domarkommitténs text:

"Verksamheten har fokus på ständiga förbättringar genom att systematiskt uppmuntra, bjuda in och konsekvent skapa möjligheter för alla medarbetare att delta i förbättringsarbetet av verksamhetens processer. Helt enkelt tillåta de goda exemplen att svämma över. Därmed utvecklas en verksamhet som präglas av arbetsglädje, gemenskap och engagemang."

Priset delas ut för 26:e året i rad, men i år under ett annat namn än tidigare – utmärkelsen Svensk kvalitet blev alltså istället "Erkännande för framgångsrik verksamhetsutveckling", som delas ut vid en ceremoni på Moderna muséet i Stockholm i slutet av januari nästa år.

– För tre år sedan började vi ett målmedvetet arbete där vårt fokus har varit att utveckla ledare och medarbetare för att höja kvaliteten och effektiviteten. Idag kan vi se ett gemensamt engagemang att ständigt förbättra verksamheten vilket syns i våra resultat. Laginsatsen från organisationens samtliga medarbetare ligger bakom den här framgången. Detta visar att vi är på rätt väg i vårt fortsatta arbete framåt, säger Mattias Åhlin, logistikchef på Icas enhet i Västerås, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078