23948sdkhjf

Kopparbergs minskar resultatet

Pundets kurs den stora anledningen bakom tappet.
Kopparbergs bryggeri minskar både omsättning och resultat i tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

Nettoomsättningen gick ner med 11 procent – från 822 miljoner kronor till 735 miljoner, medan resultatet före skatt landade på 68 miljoner kronor, jämfört med förra årets 129 miljoner kronor.

Räknat på hela året uppmäts Kopparbergs resultat efter finansiella poster till drygt 208 miljoner, en minskning med 60 miljoner kronor från förra året. Det rör sig enbart om valutaeffekter, menar bolaget, som uppger att resultatet istället skulle ökat med 3 procent med samma genomsnittliga pundkurs som under förra året.

Vidare skriver Kopparbergs att man ökat den totala volymen med 3 procent, trots "extremt dåligt väder" i huvudmarknaden England. Inräknat försäljningen av samtliga öl- och cidermärken på den brittiska marknaden ser man att Kopparbergs hamnar på en sjundeplats.

Framöver kommer man arbeta för att minska bolagets pundberoende, skriver vd Peter Bronsman.

"Från och med sista kvartalet 2017 sker en större del av våra inköp av förpackningar, transporter och tjänster i pund. Än är det för tidigt att säga hur årets resultat kommer att bli, det positiva är att vi har en ökande försäljning vilken vi räknar med skall hålla i sig, men valutakursutvecklingen är alltid en osäkerhetsfaktor", skriver han i tillägg till rapporten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094