23948sdkhjf

Optifreeze i testavtal

Torkteknologin ska testas av en "ledande europeisk leverantör av torkade grönsaker och kryddor", meddelar företaget.
Foodtech-bolaget Optifreeze har nyligen skrivit ett avtal med vad man kallar en "ledande europeisk leverantör av torkade grönsaker och kryddor", efter att man genomfört första tester på kundens produkter vid Optifreeze anläggning i Lund.

Om kommande, fullskaliga industriella tester på leverantörens anläggning också anses som lyckade är planen att parterna ska skriva ett avtal om köp av anläggningar, meddelar företaget.

Avtalet omfattar teknologin Optidry, med vilken man just torkar grönsaker och kryddor. Teknologin är ett av Optifreeze tre prioriterade områden, vilket kompletteras av Optifresh (som förlänger hållbarheten för färsk frukt och grönt) samt Optiflower (som förlänger hållbarheten för blommor).

Enligt Göran Hedbys, styrelseordförande för Optifreeze, kommer man nu göra förstärkningar inom säljkåren för att öka kundbearbetningen.

– När vi nu visar skalbarhet och industriell produktion på vår anläggning i Lund har kundkontakterna inom samtliga segment ökat markant. Det bevisar att vi har en unik lösning som ger stora fördelar hos våra kunder, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14