23948sdkhjf

Arla-ordförande blickar mot pensionen

Mjölkgården ska säljas och styrelseposten lämnas till förfogande när ordförande Åke Hantoft vill varva ner.
Åke Hantoft, styrelseordförande i Arla sedan 2011, meddelar att han kommer gå i pension. Samtidigt väljer han också att sälja sin mjölkgård, som ligger i Ösarp i Halland.

– Jag och min fru Anna-Karin har beslutat att det är dags att meddela att vi planerar att gå i pension. Vi är båda 65 år och har ägnat många år åt mjölkföretagandet och åt Arla. Snart vill vi tillbringa mer tid med familjen och varandra. Eftersom våra tre barn har yrkeskarriärer utanför gården har vi beslutat oss för att sälja, säger han i ett uttalande.

Det innebär att han kommer att avgå som styrelseordförande, och samtidigt lämna styrelsen helt – antingen i samband med det planerade representantskapets möte i maj 2019, eller när mjölkgården är såld. Det är enligt Arla, som nu sätter igång arbetet med att utse nästa ordförande, i linje med företagets principer.

Åke Hantoft, som innan ordförandeskapet också verkade som vice ordförande i styrelsen, tillägger att han tycker att det är viktigt att ge styrelsen tid att hitta en efterträdare, som en förklaring till varför han väljer att gå ut med informationen nu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.518