23948sdkhjf

Fortsatt stark efterfrågan på vegetariskt alternativ

Försäljningen av vegetariska produkter fortsätter att öka – bland annat står försäljningen av färska vegetariska alternativ för en ökning med 52 procent.
Även i frysdisken märks den ökade efterfrågan av, försäljningen av frysta vegetariska alternativ har ökat med 20 procent jämfört med samma period i fjol, enligt statistik som presenteras i Svensk Dagligvaruhandels kvartalsrapport för tredje kvartalet 2017.

Sett till fördelningen mellan frysta och färska vegetariska alternativ är det förstnämnda alternativet den mest sålda och enligt Svensk Dagligvaruhandels prognos väntas försäljningen nå omkring 550 miljoner kronor för frysta vegetariska produkter under 2017. För färska vegetariska alternativ väntas motsvarande siffra nå cirka 100 miljoner kronor.

– Med de nya försäljningssiffrorna kan vi slå fast att den vegetariska trenden inte bara är ett önskat beteende hos konsumenter, utan att de faktiskt också handlar vegetariska livsmedel i högre utsträckning, säger Karin Brynell vd Svensk Dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062