Vid Åbros bryggeri i Vimmerby håller just nu ett mikrobryggeri på att växa fram. I direkt anslutning till restaurangen Brygghuset kommer det som skulle kunna beskrivas som en experimentverkstad att ligga.Tanken är att restaurangens gäster ska få insyn i hur det går till när ölen bryggs. De kommer att kunna beskåda processen från sina tallrikar.
Just kopplingen till restauranger är stark för satsningen. För det som produceras där är tänkt att främst gå som specialbeställningar till restauranger och systembolag.
Åbros bryggmästare Lennarth Anemyr ser stora möjligheter i att utveckla produkter i det nya bryggeriet.
– Det skapar möjligheter att kunna brygga mindre serier med speciella öl till våra restaurangkunder, likaså att kunna brygga specialöl i små volymer som Systembolaget efterfrågar, säger bryggmästare Lennarth Anemyr.
Enligt Lennart Anemyr handlar det om att kunna få en flexibilitet. Man kommer att kunna brygga öl med både lätt alkohol och alkoholfria alternativ med nya smakvariationer.