23948sdkhjf

Icas näthandel över en miljard – startar darkstore

Nu ska Ica driva eget e-handelslager i Stockholm.

Under Icagruppens kapitalmarknadsdag i Stockholm, där gruppens strategiska prioriteringar och mål inför framtiden presenterades, framkom det att Ica nu kommer satsa stort på e-handeln.

Ica kunde meddela att de i år slagit rekord i försäljning på nätet då försäljningen gick över en miljard kronor. För att möta det ökade trycket på e-handeln kommer Ica nu att inrätta särskilda centrala e-handelslager i storstadsregionerna. Först ut blir ett lager som kommer att drivas i Icas egna regi i Stockholm.

– Exakt tidpunkt för när vi startar denna verksamhet kommer vi att återkomma om, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige i ett pressmeddelande.

De totala investeringarna under 2018 bedöms ligga på 3,5 miljarder kronor, att jämföra med de beräknade investeringarna under 2017 som blev något lägre än väntat, cirka 3 miljarder.

Icagruppen kommer även att investera i IT och fortsatt digitalisering i samtliga bolag, i den nya verksamheten Icax, i apoteks- och butiksnätverket samt investera ytterligare i utbyggnaden av Rimi Baltics huvudlager.

Butiksetableringarna förväntas ligga på samma nivå som under 2017, där cirka 10-14 nya Icabutiker förväntas etableras under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187