23948sdkhjf

Axel Johnson ny delägare i Matsmart

Axfoods storägare investerar i Matsmart, när bolaget tar in totalt 75 miljoner kronor.
Matsmart har nyligen avslutat en investeringsrunda, där både befintliga och nya investerare deltagit. Totalt tar bolaget in 75 miljoner kronor, med mål om att fortsätta växa i Norden och samtidigt förbereda sig för nya marknader.

– Nu fortsätter vi expandera i Norden och vänder samtidigt blickarna mot resten av Europa, säger Matsmarts vd Karl Andersson i ett uttalande.

Nya delägare efter rundan är stiftelsen Norrsken samt Axel Johnson-koncernens investeringsbolag D-Ax. I dagsläget är stora livsmedelsverksamheter som Axfood och Martin och Servera också del av koncernen.

– För Axel Johnson är det här en strategisk investering: det är inom mat, det är e-handel, det är lågpris och det är hållbar verksamhet. Vi hoppas kunna följa med Matsmart under lång tid framöver, säger Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson, i ett pressmeddelande.

Matsmart, vars affärsidé går ut på att sälja mat som annars skulle slängas på grund av till exempel korta bäst före-datum, uppger att man nu kommer satsa på ökad tillväxt. Under de senaste åren har man expanderat verksamheten till både Norge och Finland, och ska nu alltså sikta mot Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094