23948sdkhjf

Stulen miljonvodka i Köpenhamn återfunnen

I början av året stals en vodkaflaska värd 8 miljoner danska kronor från en bar i Köpenhamn. Nu har flaskan hittats – urdrucken på en byggarbetsplats.
I förra veckan rapporterade Köpenhamns-baren Café 33 en stöld av det större slaget. Två maskerade män, som fastnat på barens övervakningsbilder, hade brutit sig in och stulit en vodkaflaska värd 8 miljoner danska kronor.

Enligt kommentarer från barens ägare till danska TV2 Lorry är vodkaflaskan, som är av märket Russo-Baltique, unik.

Det höga värdet på flaskan späs på av att den är gjord av flera kilo guld och silver, ornerad med diamanter och ett läderband hämtat från den första Monte Carlo-bilen som någonsin tillverkats. Flaskan var oförsäkrad, och barägaren var inte heller den ursprungliga ägaren av flaskan.

– Jag har lånat den från något som heter Dartz-fabriken, som gör världens dyraste bilar och vodka, sa han till TV-kanalen dagen efter stölden.

Stölden polisanmäldes, och under fredagen kunde polisen i Köpenhamn meddela att flaskan var återfunnen på en byggarbetsplats i ett område utanför huvudstaden – urdrucken, men oskadd, skriver nyhetsbyrån AFP.

Enligt barens ägare är flaskan fortfarande värderad till samma summa, och att den på nytt kommer fyllas med samma typ av vodka som flaskan tidigare innehöll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063