23948sdkhjf

Herrljunga startar juicetillverkning

Ciderproducentens musteri utökar sortimentet.
Herrljunga musteri, som ägs och drivs av Herrljunga cider, startades upp under förra året – vilket innebar att ciderproducenten för första gången sedan 1982 har ett musteri på svensk mark.

Under det nystartade musteriets första period fokuserade man enbart på äpplen, men det blir det nu ändring på när man utökar sortimentet. Med hjälp av en nyligen installerad presslinje för citrusfrukter kommer musteriet inom några månader börja producera kallpressad juice.

Bland ingredienserna som hanteras syns – förutom apelsiner, citroner och äpplen – bland annat spenat, chili och ingefära. Kallpressningen innebär också att juicen inte genomgår hållbarhetsbehandling.

– Från att ha varit ett bryggeri som främst tappat cider, glögg och saft sedan 1911 kommer vi nu också att jobba med färsk frukt och grönsaker. Det är en helt ny värld för oss som har krävt stora investeringar, säger vd Johan Branmark i ett pressmeddelande.

Distributionen kommer att gå till butiker och caféer i Västsverige, där kunderna i förväg får beställa juicen som kommer i minst tre olika smaker och två förpackningsstorlekar: 250 ml och 750 ml. Enligt Herrljunga kommer själva flaskan även att kunna pantas.

Pressningen beräknas starta någon gång i februari eller mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078