23948sdkhjf

Kort sejour för Findus-vd – byter till Cloetta

Katarina Tell blir ny vd för Cloetta svenska verksamhet, efter drygt ett halvår som vd för Findus Sverige.
I juni förra året tillträdde Katarina Tell som vd för Findus Sverige – nu byter hon bolag och tar istället över Cloetta Sverige. Hon ersätter därmed Lars Påhlson, som under förra året tillkännagav att han planerar att gå i pension under 2018.

Innan vd-uppdraget för Findus arbetade hon för Kraft Heinz som ansvarig för företagets nordiska och östeuropeiska affärsområden. Katarina Tell har även tidigare arbetat inom Findus, då hon mellan 2001 och 2008 höll flera chefspositioner inom företaget – bland annat som nutrition manager.

– Katarina Tell har en gedigen och väl dokumenterad erfarenhet från branschen med snabbrörliga konsumentvaror. Hon är en erfaren ledare och känner den svenska detaljhandeln mycket väl. Cloetta Sverige är bolagets största marknad och efter förvärvet av Candyking har betydelsen ökat ytterligare, säger Henri de Sauvage-Nolting, vd och koncernchef för Cloetta AB, i ett pressmeddelande.

Hon tillträder vd-posten hos Cloetta, som även innebär en plats i koncernledningen, senast 1 augusti.

Samtidigt meddelar Cloetta ytterligare en förändring i ledningen, i och med rekryteringen av Michiel Havermans.

Han får titeln senior vice president för Cloetta international, och kommer att ansvara för alla av bolagets exportmarknader. Han kommer närmast rollen som sälj- och marknadsdirektör hos bryggeriföretaget United Dutch breweries, med ansvar för Europa, Mellanöstern och Amerika.

Även Michiel Havermans kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sin tjänst i mars.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125