Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Stockholm Brewing Co dubblar produktionen när flyttlasset går till nya lokaler, där man också kommer öppna bar och restaurang.

Bryggeriet Stockholm Brewing Co huserar sedan 2012 i lokaler på Södermalm, men kommer under året att flytta till Frihamnen för att öppna både bar och restaurang i anslutning till ett nytt bryggeri.

De nya lokalerna blir i Magasin 3, hos fastighetsägaren Stockholms hamnar. De lokaler på totalt 860 kvadratmeter man nu har kontrakt för kommer att renoveras, med beräknat färdigställande efter sommaren.

I och med inflyttningen i det nya bryggeriet får man också en hel del mer yta att arbeta på – dagens produktion på 100 000 liter om året kommer ökas till det dubbla, och man har därefter utrymme att komma upp i en kapacitet på drygt 1 miljon liter.

För några år sedan blev man Sveriges första bryggeri med tillstånd att hålla provsmakningar av sina öl direkt från bryggeriet, vilket är någonting man vill utveckla genom den nya satsningen.

– Nu vill vi ta det ett steg längre och bygga en restaurang med god mat och ett bra urval av öl, både lokal och från bryggerier som vi gillar och är vänner med, säger Niklas Jakobson, en av grundarna och ansvarig för projektet på Stockholm Brewing Co.

Restaurangen planeras öppna i början av oktober.


Håll dig uppdaterad med Food Supply SE

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Kycklingproducent har expansion i sikte

Färska kryddor utan krukor

Arlas nya system ger ny produktserie

Åbros satsning blir en av landets största

I en investering på cirka fem miljoner kronor får Åbros bryggeri i Vimmerby tusentals kvadratmeter solpaneler. Energin ska innebära att man framöver bara nyttjar förnybara energikällor.

Dryckesdistributör flyttar verksamheten

Galateas dotterbolag KGA Logistik får dubblad lagerkapacitet med större anläggning – flyttar med cirka 60 anställda.

Litauen stoppar Icas storköp

Det litauiska konkurrensverket stoppar Rimi Baltics förvärv av IKI-kedjan.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Sverige och Finland ska exportera mer tillsammans

Länderna presenterar en avsiktsförklaring med syfte att samarbeta för att öka exporten av livsmedel och drycker. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ser att det kan ge möjligheter för livsmedelsföretag i både Sverige och Finland.

På nytt jobb
Hon ska basa över äggorganisationen

Branschorganisationen Svenska ägg rekryterar ny verksamhetsledare från LRF.

Tusentals Starbucks håller stängt en eftermiddag efter kritik

Internationell prisskörd för svensk producent

På nytt jobb
Flera förändringar inom säljbolaget

Movement group rekryterar ny koncernchef från Essity, etablerar bolag i Norge och byter namn på ett av dotterbolagen.

Mindre parti majspuffar dras tillbaka

Så äter svenskarna

Kommunikationsbyrån Food and friends har publicerat sin årliga matrapport och konstaterar att de svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Nu ska kunderna följa sina klimatavtryck

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

På nytt jobb
Hon vill skapa nästa Daimtårta

Almondy rekryterar Sveriges mästerkock-vinnaren Catarina König som ny produktutvecklare.

Livsmedelsverket: Mer D-vitamin i fler livsmedel

Originalbagarn och Polarbröd är överens

Affären i hamn – EMV-producenten köper ett av Polarbröds tre bagerier och ökar därmed kapaciteten med 30 procent.

JD Stenqvist varslar

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

Läskskatt kan vara effektivt

En ny studie utförd i Philadelphia visar att konsumtionen av sötade drycker sjönk drastiskt efter införandet av läskskatt.

Ölmärke gör comeback – efter 56 år

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

Oatly ökar takten efter USA-framgångar

Havredrycken mäkta populär bland caféer – nu ska Oatly öka tillverkningen i USA med 50 procent, rapporterar Bloomberg.

På nytt jobb
Ny direktör för inköp hos Coop

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Arla planerar för växtbaserat

På nytt jobb
Vitamin Well-chef byter jobb

På nytt jobb
Från matlandet till måltidsturism

Coop i samarbete med matsvinnsföretag

Dagligvaruhandeln: Endast fossilfri plast 2030

Malmögrossist i konkurs

Lidl vill minska plasten

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

På nytt jobb
Stjärnkocken blir herrgårds-vd

Nu öppnar Jureskogs

Se alla Företagens egna nyheter

Positivt för er som handlar med kommuner, stat och landsting.

Hannovermässan 2018: Pilz nyheter för framtidens fabrik

Missade du ebm-papst på Nordbygg? Se det bästa från montern!

Perfekt ventilation ger stor hampaskörd för laglig cannabis i Schweiz

SSI Schäfer 40 år i Sverige - 4 dagar kvar

IMA dairy food ERCA

Välkommen att besöka oss på Euro Expo mässan i Karlskrona 25-26 April

Ny karamell med noter av frukt

ebm-papst fläkt i luftridåenheter för Sushi-barer

Nomo är på plats i Skellefteå för Euro Expo

Vi satsar på ett hållbart samhälle!

Centrifugalfläkt för kommersiella kök där EC-motorn skyddas från fettångor och het luft

AxFlow presenterar ny dubbelskruvpump från Waukesha Cherry-Burrell

FTNF naturliga flavours baserade på fruktkoncentrat

Tara Pac ännu starkare!

Så sparar RPC Superfos Randers energi

Nu lanseras vår nya större säckklämma WeLoc Gripper 150

Nivåmätning utan flottör

Seminarium - Organisatorisk och social arbetsmiljö, stress och hitta styrkan att leda dig själv!

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 11-12 april

Bull Salicath ApS

Starkare kontrast med nytt gult bläck

Mark filter - hög kvalitet och låg pris

Vi söker fler konsulter inom arbetsmiljö, miljö och KMA - Linköping

Energismart styrning av kondensorfläktar i butiker

Sänd till en kollega

0.172