23948sdkhjf

Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

Stockholm Brewing Co dubblar produktionen när flyttlasset går till nya lokaler, där man också kommer öppna bar och restaurang.
Bryggeriet Stockholm Brewing Co huserar sedan 2012 i lokaler på Södermalm, men kommer under året att flytta till Frihamnen för att öppna både bar och restaurang i anslutning till ett nytt bryggeri.

De nya lokalerna blir i Magasin 3, hos fastighetsägaren Stockholms hamnar. De lokaler på totalt 860 kvadratmeter man nu har kontrakt för kommer att renoveras, med beräknat färdigställande efter sommaren.

I och med inflyttningen i det nya bryggeriet får man också en hel del mer yta att arbeta på – dagens produktion på 100 000 liter om året kommer ökas till det dubbla, och man har därefter utrymme att komma upp i en kapacitet på drygt 1 miljon liter.

För några år sedan blev man Sveriges första bryggeri med tillstånd att hålla provsmakningar av sina öl direkt från bryggeriet, vilket är någonting man vill utveckla genom den nya satsningen.

– Nu vill vi ta det ett steg längre och bygga en restaurang med god mat och ett bra urval av öl, både lokal och från bryggerier som vi gillar och är vänner med, säger Niklas Jakobson, en av grundarna och ansvarig för projektet på Stockholm Brewing Co.

Restaurangen planeras öppna i början av oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094