23948sdkhjf

Plastkretsen investerar en kvarts miljard för toppmodern återvinning

Nya anläggningen ska bli Europas modernaste sorteringsanläggning för plastförpackningar.
Plastkretsen, som består av företrädare för bland annat plastindustrin och förpackningstillverkare, investerar 250 miljoner kronor i en anläggning för plastsortering.

Anläggningen, som läggs i befintliga lokaler i Motala, kommer enligt Plastkretsen bli Europas modernaste av sitt slag och ska leda till att alla förpackningar i Sverige kan sorteras för återvinning på hemmaplan.

– Det är med stor glädje vi tillsammans – plastindustrin, förpackningstillverkare, handel och leverantörer – kan meddela att vi investerar för framtiden och den cirkulära ekonomin. Med vår investering kommer vi äntligen kunna sortera alla våra plastförpackningar i Sverige och vi siktar högt för att öka andelen materialåtervinning, säger Kristian Östlund, ordförande i Plastkretsen, i ett uttalande.

Sorteringsanläggningen kommer bli cirka 14 000 kvadratmeter stor, och andra närliggande lokaler i området gör att man också kan växa ytterligare om det behövs. Byggnationen planeras starta under vid halvårsskiftet med beräknad start för provdrift i slutet av året. Planen är att gå igång med full drift under nästa år.

Plastkretsen är en del av Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) och har näringslivets uppdrag att organisera återvinning av plastförpackningar i Sverige. Bolaget ägs i sin tur av Plastbranschens informationsråd, Svensk handel, Svensk dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers Förbund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063