23948sdkhjf

Paulig blir storägare i Avicii-bolag

Genom en investering i svenska kaffeföretaget Mode cold brew hoppas Paulig lära sig mer om startup-företag.
Paulig group blir ny storägare i kaffeföretaget Mode cold brew. Efter en investering äger man i dag 51 procent av företaget, vars ägare inkluderar bland andra svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling.

I och med sin investering i kallbryggt kaffe-producenten Mode cold brew vill Paulig åstadkomma en rad saker: man vill vara uppdaterade inom utvecklingen av livsmedelsbranschen, lära sig mer om startup-företag samt snabbt kunna lansera nya produkter för både den finska och internationella marknader.

För Mode cold brew innebär investeringen att man får Paulig som distributör i Finland och Baltikum, samt att man får hjälp med produktutveckling och att utöka verksamheten. Bolagets operativa verksamhet kommer fortsatt att drivas självständigt.

Under året kommer man också att fokusera på en starkare distribution i Sverige, där Stockholmsområdet pekas ut som den region man satsar på i första hand.

– Jag ser fram emot allt som samarbetet för med sig. Jag tror att båda parter får möjlighet att lära sig nytt och utvecklas tillsammans. Det känns fantastiskt att genom samarbetet kunna utöka bolagets verksamhet och erbjuda vår "cold brew" till fler konsumenter, säger Fabian Wendt, en av Mode cold brews grundare, i ett pressmeddelande.

Bolagets produkter finns redan i vissa butiker, restauranger och caféer i Stockholm, och kommer enligt Paulig även att lanseras i Finland under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094