23948sdkhjf

Skövde slakteri förbereder för flytt

Ögrengruppen, ägaren bakom Skövde slakteri, måste flytta styckningen från Stockholm. Verksamheten kan komma att flytta in på anläggningen i Skövde, efter att man ansökt om tillstånd.
I dagsläget sker endast slakt på Skövde slakteri, varpå kropparna skickas till anläggningen på Slakthusområdet i Stockholm för styckning och tillverkning. Men ett tidigare beslut om att omvandla Slakthusområdet till ett bostadsområde innebär också att företagen måste flytta på sig.

Ögrengruppen, som äger Skövde slakteri, har därför ansökt om att placera styckningen i Skövde, rapporterar Skaraborgs läns tidning .

Det finns inte ett beslut om en flytt från Ögrengruppens sida, men ansökan betyder att man åtminstone ser en flytt av styckningen till Skövde som ett alternativ i framtiden. Ansökan omfattar däremot inte en flytt av charktillverkningen.

– Vi måste gardera oss för en flytt med allt vad det innebär, så man inte står där helt utan anläggning. Det är olika scenarier som vi måste förhålla oss till, säger Peter Ögren på Ögrengruppen till SkLT.

Till Land Lantbruk säger Tommy Ögren att det skulle behövas både tillbyggnad och runt 60 nyanställningar ifall all styckning flyttar in på anläggningen i Skövde. Han påpekar samtidigt att man även har fabrik och tomt i Gävle, dit en del av styckningen skulle kunna flyttas.

Sammanlagt rör det sig om ett tillstånd för styckning av 50 000 ton nöt- och griskött om året, samma mängd som slaktas varje år på anläggningen i Skövde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172