23948sdkhjf

Köttleverantör vinner Garant-pris

Även Mathem syns bland vinnarna på årets Ekogala, som gick av stapeln under torsdagen.

I går kväll hölls den åttonde Ekogalan på Grand Hôtel i Stockholm i arrangemang av Ekoweb. Inför en publik bestående av representanter från allt från detaljhandel till lantbrukare presenterades årets pristagare i fyra olika kategorier.

Vinnare av Årets ekobutik som ges ut av Svenska odlarlaget/Ekoodlarna.se gick i år till näthandeln Mathem med motiveringen:

”Mathem.se har med ett målinriktat fokus skapat ett väl fungerande koncept med ett miljötänk utöver det vanliga som genomsyrar företaget, och som därmed bidragit till att tillgängliggöra svenskodlade ekologiska frukter, bär och grönsaker hela vägen hem till konsumenten!”

Axfoods pris Årets Garant ekostjärna, vars syfte är att ”uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen”, gick i år till Svenskt butikskött och priset delades på galan ut av Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij.

– Konsumentens ökade efterfrågan av ekologiska produkter har bidragit till att ekosortimentet idag utgör mer 20 procent av Garants hela sortiment. Det är viktigt att inspirera och uppmärksamma bra ekoinitiativ för att därmed öka försäljningen av ekoprodukter, säger hon.

Ekologiska framtidspriset gick till Elin Johnson, agronomstuderande SLU, från Hammarstrand i Jämtland och priset som Årets omläggare vanns av Havor Gård, Kravcertifierad grisproduktion, på Gotland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078