23948sdkhjf

Krav lämnar över exportansvaret

Organic Sweden blir ny huvudansvarig organisation efter ett nytt samarbetsavtal.
Krav och Organic Sweden ingår i ett nytt samarbetsavtal, vilket innebär att Krav lämnar över huvudansvaret för exporten av ekologiska och Krav-märkta livsmedel till Organic Sweden. Genom detta vill man effektivisera arbetet och underlätta för mer export.

– Krav och Organic Sweden har ett gott och nära samarbete sedan länge. Nu renodlar vi våra roller för att kunna ge fler företag support med att nå ut med sina ekologiska och Krav-märkta produkter, säger Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden, i ett pressmeddelande.

Tidigare har de båda organisationerna arbetat med exportfrämjande på var sitt håll, där Krav fokuserat på internationella mässor medan Organic Sweden arbetat för en gemensam exportstrategi för livsmedelsbranschen.

Enligt organisationerna betyder samarbetet att det nu blir tydligare om vem som har ansvar för vad, och att de livsmedelsföretag som exporterar livsmedel inom områdena får en aktör att förhålla sig till istället för två.

I samband med det nya samarbetet tar även Organic Sweden över Kravs arbete i att genomföra mässorna Nordic organic food fair, Biofach och Nopa.

– Vi ska fortsätta närvaron på viktiga internationella mässor och bygga upp kontaktnäten med kunder och kanaler på prioriterade marknader, säger Charlotte Bladh André.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093