23948sdkhjf

Orkla köper danskt bageri

Kontraktstillverkaren Struer blir del av Orkla Sverige. Vd om förvärvet: "Säkerställer produktionskapacitet".
Danska Struer brød A/S, som tillverkat frukostflingor åt Orkla sedan 2012, köps upp av Orkla foods Sverige. Bolaget hade tidigare tre ägare i form av Lantmännen Cerealias danska verksamhet, Givesco samt JN-Holding.

Enligt Orkla ser man Struer som en producent som erbjuder bland annat kompetens inom produktutveckling. Genom köpet ser man att produktionskapaciteten för frukostprodukter, ett område inom vilket Orkla bland annat äger varumärket Paulúns, stärks.

– Vi är nöjda med samarbetet med Struer, och förvärvet är strategiskt viktigt för att säkerställa tillräcklig produktionskapacitet och produktutveckling framöver, säger Atle Vidar Nagel Johansen, vd för Orkla foods, i ett uttalande.

De inblandade parterna har valt att hålla köpesumman hemlig, meddelar Orkla.

Struer, som grundades 1929, har i dag 44 anställda och en omsättning som uppgår till drygt 150 miljoner kronor. Orkla har varit en viktig kund och uppskattas stå för cirka hälften av försäljningen för bolaget. Utöver kontraktstillverkningen har man även sålt produkter under eget varumärke, både inom food service och livsmedelsindustrin

Bageriföretaget blir del av Orkla Sverige från och med i dag (torsdag).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11