23948sdkhjf

Grundarna säljer Wayne's coffee

Tyskt företag tar över cafékedjan – bytet beräknas öka expansionstakten.
Grundarna av Wayne's coffee väljer att sälja bolaget till tyska TRE (Tank und Rast Entwicklungsgesellschaft), som i sin tur ägs av koncernen Tank und Rast gruppe.

Samtidigt byter man om på vd-posten: Anders Stål lämnar positionen (och sitt ägande) och ger plats åt tidigare Sverige-chefen Mats Hörnell.

Kedjan har sedan den startade 1994 ägts och drivits av samma grundare, och har vuxit till att i dag omfatta omkring 125 enheter i sju länder.

I och med nya ägarens inträde i bolaget kommer siktet att ligga på att öka expansionstakten, bland annat genom att fortsatt fokusera på konceptet "Swedish fika".

– TRE säkerställer en stabil och kraftig expansion på hemmamarknaden i Sverige, men även nya möjligheter internationellt. Vi växer redan kraftigt i Europa, Mellanöstern och Sydostasien och kommer nu att kunna öka takten, framför allt i Mellaneuropa, säger Mats Hörnell. tillträdande vd för Wayne's coffee.

TRE:s ägarkoncern Tank und Rast gruppe drivs, precis som Wayne's coffee, enligt en franchisemodell. Inom koncernen driver man bland annat över 400 serviceställen samt ett 50-tal hotell längs motorvägar i Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078