23948sdkhjf

Siljans vd går vidare

Efter cirka 1,5 år på posten lämnar Siljans charks vd företaget för "nya utmaningar".
Under måndagen lämnade Andreas Strandroth sin position som vd för Siljans chark, ett uppdrag som han tillträdde i slutet av oktober 2016. Han ersätts tills vidare av företagets ekonomichef Jan Matsson som utses till tillförordnad vd.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med kompetenta medarbetare och bra affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer. Nu när jag tagit mitt beslut att avgå, för nya utmaningar utanför företaget, känns det mycket bra att lämna vidare till Jan Matsson som jag har stort förtroende för, säger Andreas Strandroth, tidigare vd för Siljans chark, i ett pressmeddelande.

Andreas Strandroth kom till Siljans från en chefstjänst inom HK Scan, som också äger 39 procent av bolaget. Enligt styrelseordförande Jonas Estéen ser man det som tråkigt att Andreas Strandroth lämnar företaget, men att företaget efter det senaste året går enligt rätt spår.

– Jag är nöjd med den utvecklingen vi har haft under 2017. Vi ligger i linje med den långsiktiga strategiplan som styrelsen lagt för 2017-2021 som stärker Siljans Charks position som en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna med omnejd, säger han.

Enligt tillförordnade vd:n Jan Matsson kommer fokus fortsatt att ligga på den lokala prägeln, samtidigt som man vill utveckla varumärket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095