23948sdkhjf

Liten ventil bakom återkallelse av mer än 100 000 liter mjölk

Homogeniseringen på en av linjerna fungerade inte – nu tvingas Arla till stor återkallelse av mellanmjölk, då man ser att kvalitetskraven inte uppnås.
Arla återkallar mer än 100 000 liter mellanmjölk efter ett problem i tillverkningen på mejeriet i Jönköping. Det rör sig om mjölk som har producerats under helgen (10 och 11 februari) där homogeniseringen på en av linjerna inte fungerade, rapporterar JP.se .

– Den färska mjölken körs med högt tryck genom en liten, liten ventil. Fettet spjälkas då upp och blandas i mjölken, vilket gör att hela mjölken får samma fetthalt, säger presschefen Erik Bratthall till Aftonbladet.

Det var denna ventil som inte fungerade, men i och med att man inte har ett larmsystem för processen var det ingen som märkte något förrän på måndagen. Mjölken har skickats ut till butiker i Jönköpingsområdet och Västsverige, i förpackningar på både en och en och en halv liter. Bäst före-datumet är 20/2 samt 21/2.

Mjölken som återkallas är fortfarande drickbar, men kan ha ett övre lager av fett och klumpa sig.

Arla ser därför att mjölken inte når upp till de kvalitetskrav man själva satt och har valt att göra en återkallelse. Man uppmanar samtidigt konsumenter att lämna tillbaka förpackningarna i butik eller reklamera direkt hos Arla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189