23948sdkhjf

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Partier med ostron som innehåller vinterkräksjukevirus nådde fyra fisk- och skaldjursleverantörer i Göteborgsområdet och såldes vidare. Vidare leveranser är nu stoppade.
Mellan 5 och 9 februari tog fyra fisk- och skaldjursleverantörer i Göteborg och Kungsbacka emot partier med franska ostron, som visat sig innehålla norovirus, rapporterar SVT Nyheter Väst .

Uppgifterna kom under måndagen via EU:s system RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) som används av medlemsländerna för att varna för hälsofarlig mat. Samma dag kontaktade inspektörer från Miljöförvaltningen i kommunen samtliga underleverantörer, samt en restaurang som tagit emot ostronen.

Sista bäst före-datum inföll också på måndagen, och inspektörerna informerades om att ostronen redan var sålda eller konsumerade. Däremot har Miljöförvaltningen inte fått in några rapporter om sjukdomsfall, rapporterar nyhetskanalen.

Vidare leveranser av ostronen är nu helt stoppade.

– Alla leveranser från den här odlingszonen i Frankrike har nu stoppats, så det ska inte gå att få tag i någonting mera därifrån, säger Joakim Meuller Bäckman, statsinspektör på Livsmedelsverket, till SVT Nyheter Väst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.909