23948sdkhjf

Sorunda korv vill bygga ut fabriken

Korvtillverkaren, som under förra året utsågs till årets smakutvecklare, har ansökt om bygglov för att bland annat öka produktionsytorna.
Sorunda korvfabrik i sörmländska Grödby, vinnare av pris som bland annat Årets smakutvecklare och Årets korvprofil de senaste åren, vill bygga ut.

Tillverkaren har ansökt om bygglov för flera ändringar och tillbyggnader på fabriken – till exempel vill man förlänga en lastkaj och plussa produktionsytan genom flyttbara moduler, rapporterar Nynäshamnsposten .

Framförallt vill man få mer utrymme, samtidigt som transporterna till och från fabriken ska förenklas.

– Den här tillbyggnaden skulle betyda ytterligare en liten ökning av produktionsytor och förvaring. Vi har det ganska trångt och den här ombyggnaden kommer att göra så att det flyter bättre här i fabriken, säger delägaren Johan Lindqvist Michanek till tidningen.

Det var inte länge sedan man senast byggde ut, då man bara för några år sedan ökade ytan med en utbyggnad på 200 kvadratmeter. Men fler kunder, bland annat i Leksand, gör att man återigen vill utöka.

Nu hoppas korvfabriken att man får tillstånd så fort som möjligt, och att man vid ett tillstånd fixar att hålla igång produktionen samtidigt som utbyggnaden pågår, säger man till Nynäshamnsposten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078