23948sdkhjf

Jubilerande mejeri inviger ny satsning

Grådö mejeri startar året med att dra igång sin senaste investering, som gör att man för första gången kan producera laktosfri mjölk.
Lagom till 60-årsjubileet för Grådö mejeri under 2013 invigde man en ny bägarlinje, vilket var något av ett startskott för en moderniseringsprocess som pågått sedan dess.

Några år senare investerade man 30 miljoner i nya förpackningsmaskiner och förpackningslinjer, och när man nu firar 65 år är det dags för ännu ett nytillskott i anläggningen.

Under förra veckan invigde man nämligen mejeriets första maskin som ska göra att man även producerar laktosfri mjölk, skriver Dala-Demokraten .

– Efter olika undersökningar har vi sett att den laktosfria mjölken är här för att stanna. Att satsa på den kändes självklart så vi tog beslutet sommaren 2017 och fick maskinen runt jul. Sedan dess har vi monterat ihop den och provsmakat oss fram till en bra laktosfri mjölk, säger mejerichef Staffan Eklöv till tidningen.

Enligt honom ser man maskinen, som har en kapacitet på 200 000 liter laktosfri mjölk om dygnet, som en framtidsinvestering, då man inte i dagsläget kommer att producera så mycket.

Drygt 45 personer arbetar i dag på mejeriet, som producerar cirka 90 000 ton mejeriprodukter om året. Om man med hjälp av den senaste investeringen kan komma upp i större volymer ser man också att nyanställningar kan följa med, säger mejerichefen till Dala-Demokraten.

Mejeriet ägs sedan 2014 av Falköpings mejeri efter att de såldes från Coop.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078