23948sdkhjf

Tysk expert riggar för superanläggningen

Plastkretsen tar nästa steg i utvecklingen av det man vill ska bli "Europas modernaste sorteringsanläggning" genom mångmiljonavtal.
Plastkretsen fortsätter arbetet med en ny sorteringsanläggning för plastförpackningar i Motala – nu har man tecknat avtal med tyska utrustningsleverantören Sutco, som kommer att tillverka och installera själva utrustningen i anläggningen.

Avtalet landar på drygt 150 miljoner kronor, merparten av de 250 miljoner kronor som etableringen av anläggningen beräknas kosta. För det får man startklar sorteringsutrustning, som kommer att installeras till sommaren.

– Vi har valt Sutco som leverantör av en nyckelfärdig och toppmodern sorteringsteknik. Processen är helt automatiserad och det ger både hög personsäkerhet och högsta kvalitet, säger Kristian Östlund, ordförande i Plastkretsen, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att ligga i lokaler till en yta om cirka 14 000 kvadratmeter, där man planerar att kunna sortera cirka 120 000 ton material årligen. Plastkretsen har tidigare uppgett av anläggningen ska bli "Europas modernaste" av sitt slag och ha en kapacitet som gör att plastförpackningar från alla svenska hushåll ska kunna sorteras där.

Man planerar nu provkörning till hösten och övergång till full drift under nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11