23948sdkhjf

Dala ägg dubblar Krav-produktion

Företaget firar 65 år med att inviga en ny satsning.
I ett samarbete med lokala leverantören Borns gård har producenten och packaren Dala ägg lyckats fördubbla produktionen av Krav-märkta ägg, rapporterar Dala-Demokraten .

Lagom till året då företaget firar 65 år kan man nu förpacka 6 000 ekologiska ägg om dagen, vilket ökar den totala dagliga leveransen till 37 500 ägg.

Det har gjort att drygt tio nya butiker i Dalarna skrivit upp sig på leveranser, något som försäljningschefen Anna Stille tillskriver både en helhetslösning där man kan leverera både ägg från frigående höns och Krav-märkta ägg, samt en ökad efterfrågan på närproducerat.

– Det har varit en konstant ökning de senaste åren, men just det senaste året har det verkligen ökat explosionsartat. Det finns en helt annan konsumentmedvetenhet idag. Vi får säkert 10-15 samtal i veckan och de flesta handlar om närproduktion och krav-märkning, säger hon till tidningen.

Tack vare att den senaste satsningen är i hamn kan man även börja fokusera på nästa steg. Framöver planerar man att bygga ett till hönsstall, lika stort som det man har i dagsläget, i en investering på omkring 8-10 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078