23948sdkhjf

Logistikspecialist blir ny partner med Foodhills

Under torsdagen fick Findus stora anläggning i Bjuv nya ägare. En av de nya ägarna som kliver in i samband med detta är fastighetsbolaget Catena, som riktar sig mot logistikfastigheter.
I och med månadsskiftet gick ägarskapet av Findus nedlagda anläggning i Bjuv över i nya händer. Sedan tidigare har det stått klart att Foodhills AB, med dess huvudägare Backahill, tar över anläggningen.

I samband med övertagandet blir det nu officiellt att nybildade bolaget Foodhills fastighet AB står för förvärvet av fastigheterna på området. Av det bolaget äger Backahill 45 procent och Foodhills AB 10 procent, medan en ny spelare i form av Catena går in som ägare av 45 procent. Vd för det nya bolaget blir Mikael Halling, tidigare vice vd för Catena.

För de tre fastigheterna på området – som omfattar lantbruksmark, ett större vattenreningsverk och ett antal byggnader med en uthyrningsbar yta om drygt 100 000 kvadratmeter – betalar Foodhills fastighet 85 miljoner kronor.

Catena, nykomlingen i sammanhanget, är inriktade på just logistikfastigheter och äger i dag drygt 100 stycken. Bolaget i sig driver inte logistiken, utan hyr ut.

Nu sätter man direkt igång ett arbete för att hitta nya hyresgäster till byggnaderna, som tidigare bland annat huserade Findus huvudkontor och produktion. Totalt uppskattar man att uthyrningsvärdet uppnår 35 miljoner kronor.

– Fastighetsbolaget är en möjliggörare för de verksamheter som kommer att etablera sig på området. Genom en gemensam satsning i Bjuv, som har ett bra läge bara några kilometer från E4 och E6, är vi med och skapar möjligheten för ett logistik- och livsmedelskluster med nya arbetstillfällen, smarta lösningar och samordningsvinster både för det hållbara samhället, leverantörerna och kunderna, säger Catenas vd Benny Thögersen.

Samtidigt förtydligar Benny Thögersen för sajten 8 till 5 att det är Foodhills som kommer att stå som ansvariga för att utveckla den nya verksamheten, medan Catena engagerar sig i anläggningen.

Även om Catena är nya i affären har man tidigare kopplingar till Backahill – den senare är nämligen Catenas största ägare, med ett ägande av drygt 30 procent av aktierna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125