23948sdkhjf

Ny generaldirektör till Jordbruksverket

Samtidigt beslutar också regeringen om att myndigheten ska ledas av en styrelse.
Nuvarande generaldirektör för Jordbruksverket, Leif Denneberg, lämnar i april över ansvaret – ny på posten blir Christina Nordin, som närmast kommer från Näringsdepartementet. Enligt regeringen, som utsett henne att ta över posten, har hon bakgrund i bland annat internationell handel, beredskapsfrågor och näringslivsutvecking.

– Jag är mycket glad att Christina Nordin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Med sin breda bakgrund tror jag att hon är rätt person att leda myndigheten i det fortsatta förändringsarbetet. Jordbruksverket är en viktig samhällsaktör och har stor betydelse för Sveriges företagare, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett uttalande.

I samband med detta beslutar också regeringen att myndigheten ska få en styrelse och en överdirektör. Syftet med dessa nya ledningsfunktioner är att se till att resurserna mellan verksamheterna fördelas på ett balanserat sätt, samtidigt som man effektivt kan genomföra EU-stöd.

– Tillsammans med styrelse och överdirektör kommer Christina Nordin att ha goda förutsättningar att göra ett bra jobb med att leda en så pass komplex myndighet som Jordbruksverket, säger Bucht vidare.

Christina Nordin tillträder 16 april medan överdirektör och styrelsen tillträder i juni respektive september i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078