23948sdkhjf

Danish Crowns prognos sprack – säger upp 140

Koncernen kallar situationen "paradoxal": volymen grisar till slakt ökar, men inte så mycket som man trott. Därför stänger man nu nattskiftet på slakteriet i Ringsted.
Danish Crown säger upp 140 anställda vid slakteriet i danska Ringsted, varav 70 erbjuds sommarjobbstjänster. Det är konsekvensen av att bolaget stänger ner nattskiftet på anläggningen.

Koncernen själva säger att det är en "paradoxal situation", som springer ur felaktiga prognoser. Volymen grisar till slakt har ökat, precis som man förutspått, men inte tillräckligt mycket för att kunna garantera en hel arbetsvecka för de anställda.

Det är tredje gången som Danish Crown stänger ner ett skift, vilket beror på att man inte lyckats sätta en tillräcklig prognos, säger Danish Crown Porks produktionsdirektör Per Laursen till nyhetsbyrån Ritzau.

– Hade vi i september haft den vetskap vi har i dag hade självfallet aldrig startat ett till skift här. Vi trodde att det skulle komma in fler grisar än vad det gjort. När det inte kommer så många fler som vi trott är vi tvungna att reagera, säger han vidare.

Rent konkret har volymen ökat med 2,5 procent sedan oktober, men koncernen räknade med en ökning på 5 procent. Nattskiftet tas bort i juni, meddelar Danish Crown.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109