23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Fritt fram för dansk kyckling inför påsken

Från och med torsdag behöver det inte längre tas salmonellaprover på kycklingkött som förs in i Sverige från Danmark.

Landets kontrollprogram för salmonella anses numera vara likvärdigt med Sveriges och Finlands enligt EU-kommissionens bedömning.

Kött av slaktkyckling behöver heller inte längre åtföljas av handelsdokument, uppger Livsmedelsverket.

Svenskt kycklingkött har under många år visat på rekordartad tillväxt; slaktvolymerna har under en lång period ökat med i snitt 8 procent årligen.

Under 2016 var uppgången 8,4 procent, men i fjol ökade förbrukningen endast marginellt, enligt Jordbruksverkets statistik. 

Källa: Livsmedelsverket

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|