23948sdkhjf

Uppsalalag vann skolmats-SM

Teamet från Nannaskolan i Uppsala rodde hem segern i Lantmännens tävling med bland annat bönbiffar och lins- och äppelsoppa.
Skolkockarna på Nannaskolan i Uppsala är landets bästa – detta efter att teamet vann Lantmännens tävling Skolmatsgastro.

I finalen slog man lag från skolor i Smedstorp, Konga, Dingle och Örebro, genom rätterna örtmarinerad kyckling med matkornsrisotto, bönbiffar med örtpasta och en lins- och äppelsoppa – enligt juryn var det såväl näringsrika som klimatsmarta och prisvärda rätter.

I motiveringen lyfte juryn också fram att: ”Det vinnande skolkockslaget har visat upp ett genuint matlagningskunnande tillsammans med ett stort engagemang för en mycket väl fungerande skolmåltid”, vilket alltså ledde till att man fick ta emot priset av kändiskocken Paul Svensson vid torsdagens prisutdelningen på Hotell Post i Göteborg.

– Jag är jätteglad och stolt! Det har varit en tuff utmaning men det är det varje dag i köket. Vi kämpar fem dagar i veckan och det känns fantastiskt roligt att vi skolkockar och skolmaten lyfts fram på det här sättet, säger Patti Uddén, lagledare för Lag Nanna i ett uttalande.

Förutom titeln får laget även inspirationsresa till Costa Blanca i Spanien. Genom vinsten fortsätter skolköket även en trend – i fjol vann man även priset White Guide Junior.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079