23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Säker mat nu ännu enklare

Nya riktlinjer för hur branschen ska tolka livsmedelslagarna.

Svensk Dagligvaruhandel har tagit fram en ny version av branschriktlinjen ”Säker mat i din butik”. I skriften beskriver branschorganisationen hur livsmedel ska hanteras i butik för att leva upp till lagstiftningen på området.

Den nya versionen, som är den fjärde i ordningen sedan riktlinjerna togs fram 2006, har fått en enklare ton och form än tidigare versioner.
Livsmedelsverket har bistått branschen i arbetet och kvalitetssäkrat att branschen gjort korrekta tolkningar av lagstiftningen.

– Branschriktlinjen ”Säker mat i din butik” är ett uppskattat verktyg för butiksmedarbetare i deras arbete med livsmedelshygien och hanteringen av allt från varor vid varuintaget till märkning i delikatessdisken. Den nya versionen är ett resultat av gott samarbete med och mellan Svensk Dagligvaruhandels medlemsföretag, kommenterar Mona Lauermann Orheden, ansvarig för livsmedelssäkerhet på Svensk Dagligvaruhandel.

Riktlinjerna och bilagor går att ladda ner här.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11