23948sdkhjf

Nystartad inomhusodlare drar igång

Efter investeringar på cirka 10 miljoner kronor är grönsaksodlaren Ljusgårda redo att sätta fart på sin vertikala inomhusodling.
Inomhusodlaren Ljusgårda har nyligen renoverat en tidigare fabrikslokal i Tibro i närheten av Skövde, och efter investeringar på några miljoner kronor har man iordningställt ungefär 1 000 kvadratmeter av en total yta på 7 000 kvadratmeter, skriver Falköpings tidning .

– Vi har lagt nytt golv, fixat väggar och tak, installerat belysning och en ventilationsanläggning. Totalt har vi investerat ungefär 10 miljoner kronor, säger vd Andreas Wilhelmsson till tidningen.

I lokalerna kommer man att odla grönsaker, sallad och kryddor inomhus i vertikala torn, där man istället för jord använder sig av ett odlingsmedia tillverkat av återvunna PET-flaskor. Bland de planerade produkterna syns bland annat jordgubbar, dill, gräslök, ruccola samt andra typer av sallader.

Till en början kommer kapaciteten ligga på 1 000 ton grödor om året, där företaget själva packar och levererar produkterna direkt till butiker i närheten.

– Vi kommer att börja sälja grönsaker lokalt i Tibro och närområdet redan till midsommar och i höst ska vi producera ungefär fem ton sallad i månaden, säger Andreas Wilhelmsson till Falköpings tidning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063