23948sdkhjf

Superfruit i köpartagen

Hälsokostföretaget förvärvar energibarsproducenten Paleo Nordic.
Företaget Superfruit, som verkar inom bland annat rawfood- och så kallade "superbär"-produkter, meddelar att man förvärvar Åre-baserade Paleo Nordic AB.

Det förvärvade företaget har varumärket Kleen Sports nutrition, under vilket man säljer proteinbars. Nyligen plockades företagets produkter in i alla Life-butiker och finns enligt egen uppgift även hos Ica.

– Med Superfruits säljresurser och distributionsnät får vi möjlighet att utnyttja våra listningar fullt ut och vi kan därmed öka försäljningen betydligt samtidigt som vi faktiskt gör besparingar genom de synergier och stordriftsfördelar som uppstår, säger Paleo Nordics grundare Mikael Raittila i en kommentar.

Superfruit, som finansierar förvärvet genom en kombination av likvida medel och en apportemission, ser att förvärvet är i linje med lagd tillväxtstrategi. Som del av koncernen kommer nyförvärvet få tillgång till både säljare och Superfruits resurser inom marknadsföring och produktutveckling.

– Vi ser stora möjligheter att öka försäljningen av varumärkena i de gemensamma distributionskanalerna, kommenterar Martin Lyberg, koncernchef för Superfruit Scandinavia
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094