23948sdkhjf

Ölbröd och laxkorv bland veckans nyheter

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food Supply samlar ihop de produktlanseringar som skett under senaste veckan.

Slutet av veckan nalkas och Food Supply har sammanställt veckans produktlanseringar för vecka 16 – se nedan för korta beskrivningar av nyheterna:

Bonjour (Lantmännen Unibake) kombinerar bryggeri och bakning i två nya bröd. Till surdegsbröden, som går under namnet Eat my brew, har drav och malt från bryggprocessen av lager- samt stout-öl använts. Lantmännen Unibake fyller dessutom på med lanseringar av ett fullkornsbröd med stor del havre via varumärket Hatting, samt ett burgarbröd bakat med olivolja och italienska örter (Italian burger buns) under varumärket Korvbrödsbagarn.

Fisk- och skaldjursföretaget Korshags gör också en ovanlig kombo – senaste lanseringen är två nya laxkorvar, gjorda på norsk laxfilé som sedan varmrökts. Korvarna kommer i två varianter – en original och en med vitlök och örter, med 80 respektive 78 procent laxhalt.

Läs också: Lantmännen Unibakes australiska köp klart

På tal om kombinationer har Triumf glass samarbetat med Nestlés och brittiska R&R Ice creams samverkansbolag Froneri för ett nytt glassmärke. Varumärket, som går under namnet Glimra, kommer nu till butiker med smakerna blåbärspaj, äpple och kanel samt svarta vinbär och vit choklad. Framöver kommer man även satsa på att ta fram nya smaker (bland annat rabarber, tranbär samt skogsbär) och varianter som gräddglass.

Friggs (Midsona) lanserade för några år sedan majskakor, där man fyller på med en ny variant innehållandes bovete och chiafrön. Man följer samtidigt upp med ännu en ny sort sort – nästa bas för kakorna blir linser, när man lanserar linskakor i smakerna ost, pizza samt gräddfil och lök. Kakorna är dock inte helt baserade på linser, utan innehåller också majs.

Läs också: Han kliver in på Fazer

Barsproducenten Get raw har ingen ny lansering i dagsläget, men däremot kommer man in hos en ny återförsäljare. Från nästa vecka dyker de ekologiska produkterna från Malmö-företaget upp hos alla svenska Starbucks-caféer, något man själva kallar "en milstolpe".

Ytterligare lanseringar inkluderar:
  • Skogaholm (Fazer) – Sörmländsk surdegslimpa.
  • Brewski och Brewdog – Manic Mango, en kombinations-IPA baserad på svenska Brewskis Mangofeber DIPA och skotska Brewdogs öl Jackhammer.
  • Chill out (Altia) – Sparkling fläder, ett alkoholfritt mousserande vin med flädersmak.
  • Herrljunga cider – Päroncider light. Tidigare lanserade lightversionen av äpple får tillskott av päronsmak.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ökad ekologisk konsumtion - inte nödvändigtvis dyrare

Norrmejerier med ny säljpartner – riktad mot Ica

Västerbottensost blir dokumentär

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Oumph håvade in priser i London

Kiviks Musteri skippar sugrören

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Orklas vd avgår

Ätbar bioplast från äpple- och apelsinrester

Snart kan du äta upp engångsmuggen som efterrätt.

De startar nätmatsmarknad i Malmö

På nytt jobb
Hon ska utveckla Kravs digitala strategi

Alkoglass – endast på systemet

På nytt jobb
Coca-Cola snor från Ica

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Efter dödsfall – då hålls rättegången mot Atria

Cloetta satsar 100 miljoner på fabriker

Produktionen av ekomjölk fortsätter öka

Här är Årets rätt – av Årets kock

På nytt jobb
Han blir Cloettas nya lösviktschef

Santa Maria startar egen kryddmarknad

Ungas matval styrs av värderingar

Nu kommer Karma till Frankrike

Ny storägare i Taylors & Jones

Nytt hopp för Boxholms ost

Bakterier i en tredjedel av allt lammkött

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Arla vill nolla klimatavtrycken – om 30 år

Priset på mat ökade i februari

Så slår Brexit i butikshyllan

Hälften av hamburgerhaken har hafsig hantering

Lantmännen och Granngården i utökat samarbete

Toppår för äggkoncernen

På nytt jobb
Krav rekryterar djurexpert

Efter kritiken: Max avbryter införande av veganmärkning

Inte bara mjöl – utan mjölmask i nytt norskt bröd

Se alla Företagens egna nyheter

Stor energisparpotential hos Irlands stormarknader

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Prefabricerade ECI-motorer med planetväxlar

Nomo är utställare i Skellefteå

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 20-21 mars

RPC Superfos mottar CSR-certifikat från Randers kommun

Lätt att missa brytpunkt till ny standard vid inkoppling av större fläktar på nätet

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 20-21 mars

”Digitala produkter löser problem som analog teknik inte klarar av”

Träffa AxFlow på Euro Expo Skellefteå 20-21 mars 2019

EC-lågenergifläktar på ExpoVent i Kalmar, Jönköping och Linköping

Speciella egenskaper får du med Tekniskt glas

FCM utan kompromiss

USON gigantrivare Rabco ska till Munters!

Wellplast AB ingår Europeiskt samarbete

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Kostnadsfritt webinarium - Tema: Hantering av lagkrav

Hur fångar man in världens alla dofter?

Big Science Sweden business dagar i CERN

Träffa oss på IFFA i Frankfurt 4-9 maj

Kipp`s låsbara inställningsbultar

Boka demokörning redan idag på en ScanCut 225S Portion Cutter Single-lane

ebm-papst visar gasfläktar för digitala värmekoncept och nya centrifugalflä...

Teknisk Säljare sökes till avdelning Ventilation Retrofit hos ebm-papst

Mirit Glas erbjudar kemiskt härdat glas som gorillaglas

Sänd till en kollega

0.17