23948sdkhjf

Ölbröd och laxkorv bland veckans nyheter

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food Supply samlar ihop de produktlanseringar som skett under senaste veckan.

Slutet av veckan nalkas och Food Supply har sammanställt veckans produktlanseringar för vecka 16 – se nedan för korta beskrivningar av nyheterna:

Bonjour (Lantmännen Unibake) kombinerar bryggeri och bakning i två nya bröd. Till surdegsbröden, som går under namnet Eat my brew, har drav och malt från bryggprocessen av lager- samt stout-öl använts. Lantmännen Unibake fyller dessutom på med lanseringar av ett fullkornsbröd med stor del havre via varumärket Hatting, samt ett burgarbröd bakat med olivolja och italienska örter (Italian burger buns) under varumärket Korvbrödsbagarn.

Fisk- och skaldjursföretaget Korshags gör också en ovanlig kombo – senaste lanseringen är två nya laxkorvar, gjorda på norsk laxfilé som sedan varmrökts. Korvarna kommer i två varianter – en original och en med vitlök och örter, med 80 respektive 78 procent laxhalt.

Läs också: Fazers nya foodtech-partner bakom unikt protein

På tal om kombinationer har Triumf glass samarbetat med Nestlés och brittiska R&R Ice creams samverkansbolag Froneri för ett nytt glassmärke. Varumärket, som går under namnet Glimra, kommer nu till butiker med smakerna blåbärspaj, äpple och kanel samt svarta vinbär och vit choklad. Framöver kommer man även satsa på att ta fram nya smaker (bland annat rabarber, tranbär samt skogsbär) och varianter som gräddglass.

Friggs (Midsona) lanserade för några år sedan majskakor, där man fyller på med en ny variant innehållandes bovete och chiafrön. Man följer samtidigt upp med ännu en ny sort sort – nästa bas för kakorna blir linser, när man lanserar linskakor i smakerna ost, pizza samt gräddfil och lök. Kakorna är dock inte helt baserade på linser, utan innehåller också majs.

Läs också: Starbucks bättre än prognosen

Barsproducenten Get raw har ingen ny lansering i dagsläget, men däremot kommer man in hos en ny återförsäljare. Från nästa vecka dyker de ekologiska produkterna från Malmö-företaget upp hos alla svenska Starbucks-caféer, något man själva kallar "en milstolpe".

Ytterligare lanseringar inkluderar:
  • Skogaholm (Fazer) – Sörmländsk surdegslimpa.
  • Brewski och Brewdog – Manic Mango, en kombinations-IPA baserad på svenska Brewskis Mangofeber DIPA och skotska Brewdogs öl Jackhammer.
  • Chill out (Altia) – Sparkling fläder, ett alkoholfritt mousserande vin med flädersmak.
  • Herrljunga cider – Päroncider light. Tidigare lanserade lightversionen av äpple får tillskott av päronsmak.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Livsmedelsindustrin är sist på digitaliseringsbollen

Återvinningsbara krukor för Svegros örter

Irritation över Icas halloumisatsning: ”Åker snålskjuts”

Ica och Norrmejeriers nya halloumisatsning väcker irritation bland grossister.

Förpackningsmässor slås ihop under varumärket Empack

Eldorado firar 50 – öppnar butik

Coca-Cola testar förarlösa transporter – ihop med Axfood

Pilot dras igång i Jordbro i början av 2020.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Larm om citrusfrukter – Coop och Axfood agerar

De gör proteinpulver – av syrsor

Ledamot lämnar Simris Alg

Tulips bacon Ä-märks

Först med veganska revbensspjäll

Produktnytt
Ny låda för matleveranser direkt till dörren

På nytt jobb
Svegro rekryterar chef från Arla - igen

Löfbergs prisas i Kanada

De ska sälja Hans & Gretas glutenfria bröd

De lanserar Köttkultur i egna kylar

Mejerijätten ska bli klimatneutral 2035

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Nytt ysteri när Ica och Norrmejerier samarbetar: ”Ta upp konkurrensen”

Ica och Norrmejerier ska ge sig på halloumin tillsammans.

Midsona ändrar i koncernledningen

Nya wellpapplösningar för drycker

Spendrups styr om till återvunnet

Impossible foods vill dubbla i värde

Ica och Norrmejerier i nytt samarbete

Det svenska julbordet blir grönare

Kommunerna köper mer ekologiskt

Fortsatt fransk framfart för Picadeli

Orkla ger klimatsmarta menyer till Scandics gäster

1

Krönika: ”Sämre livsmedelssortiment med alkohol i butikerna”

God tillväxt – våldet oroar

Mars blir först med vegansk choklad

Innovation – ett måste för att lyckas med produktlansering

FMCG-stipendier i Skåne att söka

Carlsberg och Pet Sounds ska rädda livescenen

Färre svenska grisar och högre priser

1

Centralt beslut: Coop fimpar plastpåsarna – inför papperspåsar

Se alla Företagens egna nyheter

Hur minskar du driftstopp hos er?

TESAB-anslutna ABAK i Sundsvall breddar sitt utbud

Stora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer

Balluff ger dig maximal energi!

Recept på framgång: Optimal förpackning till Optimel-sallad

Ingersoll Rand - Rikstäckande tryckluftservice

En ny generation av axialfläktar med ännu högre prestanda

Vilken produkt var på vilken arbetsplats och när?

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Easy Tool-ID 2.0 - enklare kan det inte bli!

Hydroscand delar ut årets stipendium till elev i Sydafrika

Black Friday-priser på ALbee den 25 november - 2 December

En ny generation axialfläktar med optimerade egenskaper

Komplettera ert Lagafors rengöringssystem med slangupprullar

Livsmedel-godkänt glas från Mirit Glas

Ingersoll Rand skruvkompressorer med premium prestanda

En ny motorgeneration med programmerbart gränssnitt

Tack, till alla er som kom och besökte KIPP på Elmia!

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Luleå 27-28 november

Spårbarhet och all information är tillgänglig i realtid!

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Förbättra ditt matarsystem med IO-Link!

Pålitlig och utbytbar detektering av delar med RFID.

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Luleå 2...

Aerodynamik nyckeln till fläktar som överskrider ErP-kraven

Sänd till en kollega

0.198