23948sdkhjf

Ölbröd och laxkorv bland veckans nyheter

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food Supply samlar ihop de produktlanseringar som skett under senaste veckan.

Slutet av veckan nalkas och Food Supply har sammanställt veckans produktlanseringar för vecka 16 – se nedan för korta beskrivningar av nyheterna:

Bonjour (Lantmännen Unibake) kombinerar bryggeri och bakning i två nya bröd. Till surdegsbröden, som går under namnet Eat my brew, har drav och malt från bryggprocessen av lager- samt stout-öl använts. Lantmännen Unibake fyller dessutom på med lanseringar av ett fullkornsbröd med stor del havre via varumärket Hatting, samt ett burgarbröd bakat med olivolja och italienska örter (Italian burger buns) under varumärket Korvbrödsbagarn.

Fisk- och skaldjursföretaget Korshags gör också en ovanlig kombo – senaste lanseringen är två nya laxkorvar, gjorda på norsk laxfilé som sedan varmrökts. Korvarna kommer i två varianter – en original och en med vitlök och örter, med 80 respektive 78 procent laxhalt.

Läs också: Nestléföretag flyttar in hos Postnord

På tal om kombinationer har Triumf glass samarbetat med Nestlés och brittiska R&R Ice creams samverkansbolag Froneri för ett nytt glassmärke. Varumärket, som går under namnet Glimra, kommer nu till butiker med smakerna blåbärspaj, äpple och kanel samt svarta vinbär och vit choklad. Framöver kommer man även satsa på att ta fram nya smaker (bland annat rabarber, tranbär samt skogsbär) och varianter som gräddglass.

Friggs (Midsona) lanserade för några år sedan majskakor, där man fyller på med en ny variant innehållandes bovete och chiafrön. Man följer samtidigt upp med ännu en ny sort sort – nästa bas för kakorna blir linser, när man lanserar linskakor i smakerna ost, pizza samt gräddfil och lök. Kakorna är dock inte helt baserade på linser, utan innehåller också majs.

Läs också: Fazer testar reaktionerna på ny havrechoklad

Barsproducenten Get raw har ingen ny lansering i dagsläget, men däremot kommer man in hos en ny återförsäljare. Från nästa vecka dyker de ekologiska produkterna från Malmö-företaget upp hos alla svenska Starbucks-caféer, något man själva kallar "en milstolpe".

Ytterligare lanseringar inkluderar:
  • Skogaholm (Fazer) – Sörmländsk surdegslimpa.
  • Brewski och Brewdog – Manic Mango, en kombinations-IPA baserad på svenska Brewskis Mangofeber DIPA och skotska Brewdogs öl Jackhammer.
  • Chill out (Altia) – Sparkling fläder, ett alkoholfritt mousserande vin med flädersmak.
  • Herrljunga cider – Päroncider light. Tidigare lanserade lightversionen av äpple får tillskott av päronsmak.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Icanders första pilotbutik Ica Maxi Visby knyter till sig lokalt rosteri

Gute Rosteri blir ny leverantör av kaffe till Ica Maxi Visbys Icanders-satsning.

Sänkta volymer för Carlsberg

Maxi ökade mest bland Ica-butikerna i juni

Optimismen stiger bland landets ekobönder

Kokosmjölk stoppas efter larm om förslavade apor

Livsmedelsaktörer agerar efter larm om vanvårdade apor.

Doggy får nya ägare – köps av branschjätte

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut måndag-torsdag.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

Ny alkoholfri öl till dumplings

På nytt jobb
Ny ekonomidirektör för Arlakoncernen – ”enastående ung ledare”

På nytt jobb
Han blir ny försäljningsdirektör hos Löfbergs

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Ingelsta Kalkon stänger tre av fem butiker

Paulig bygger ut sitt lager och förlänger hyresavtalet

Digital kunskapsbank om hygien på arbetsplatsen

Index: Coronaledarskapet påverkar medarbetarnas lojalitet

Undersökning: Små leverantörer fortfarande utestängda under coronakrisen

På nytt jobb
Hon ska stärka kommunikationen hos Orkla Sverige

Ny pall av återvunnen plast för Systembolaget

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Carlsberg introducerar ”pladdling”

Ny certifieringsstandard för växtbaserade livsmedel

Bayn köper godisföretaget Tweek för 45 miljoner

På nytt jobb
Löfbergs vd går till HK Scan

Midsona köper Gainomax

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Sju av tio livsmedelsföretag är pessimistiska inför sommaren

Ica och Skånemejerier i klimatprojekt om alger i foder till kor

Kinas havsmatsaptit har kraschat efter coronalarm

Klassisk brittisk fotbollsklubb samarbetar med Quorn

1

Äkta vara: ”Industriella påhitt” i vegokorven

Förtroendet för svensk livsmedelsförsörjning sviktar

Plastbantar kvarg

Veg of Lund startar försäljning i Kina

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

På nytt jobb
Lars Appelqvist vice ordförande i europeisk branschorganisation

Fazer testar reaktionerna på ny havrechoklad

1

Ny wellpappbox för fryst och kylt

Se alla Företagens egna nyheter

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

KIPP önskar en trevlig sommar!

JAX smörjmedel

Deltog du på Lenzes spännande webcast-serie?

Öka din konkurrenskraft genom välja rätt servo-komponenter

Nytt kylsystem med CO2-teknik hos ICA-butik i Bodafors

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Glad Sommar önskar Lagafors!

25 000 kvm automatiserat och robotiserat kyl- och fryslager

Teltek C80 Combo – Specialanpassad för torrvaror

JAX utbildning: Smörjmedel och Smörjmedelsteknik, del 2

Fatpump i hygieniskt utförande

Absolutgivare med CIPsafety Ethernet/IP SIL3

Mirit Glas erbjudar Härdat glas

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Färdigmonterade pumpaggregat

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Modulär elektronisk säkring för 24V DC

KIPP önskar

Schmersals säkerhetsljusridåer med Bluetooth® interface

INOXPA omrörare och mixer.

Lasersvetsning av plast

JAX Smörjmedel och Smörjmedelsteknik

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

Lenze webcast onsdag 10 juni om Digital Engineering

Sänd till en kollega

0.187