23948sdkhjf

Kristianstadsbageri ska expandera med flytt

Sturebröds nuvarande lokaler ska säljas – siktar mot att bygga nytt bageri.
Efter att bageriet Sturebröd riktat in sig mot offentlig verksamhet har man vunnit en rad upphandlingar i flera skånska kommuner – däribland i hemmakommunen Kristianstad, till vilka man står som ensam leverantör av alla bröd och bakverk kommunen behöver.

Det har lett till ökad omsättning och tätare transporter – samtidigt som nuvarande lokaler inte tillåter vidare utbyggnad. Därför siktar bageriet nu mot att flytta från lokalerna man haft sedan 1960-talet till nybyggda lokaler.

Kommunen har nu tecknat ett kontrakt med Sturebröd-kopplade företaget Pistrinum fastighets AB, där den förre köper den cirka 2 000 kvadratmeter stora fastighet som Sturebröd idag huserar i.

Samtidigt reserveras totalt 4 500 kvadratmeter mark på en annan plats i kommunen, som ska möjliggöra bygget av ett nytt bageri för Sturebröd.

– Dialogen har varit mycket positiv och kommunen har varit angelägen om att företaget ska få möjligheter att expandera. Vi är inte rädda för att tänka nytt, det har vi visat i vårt sätt att driva företaget, säger Sturebröds vd Henrik Oredsson.

Priset för Sturebröds nuvarande fastighet har satts till cirka 2,8 miljoner kronor. Enligt de överenskommelse man gjort med kommunen kommer Sturebröd att hyra fastigheten fram tills dess att man är redo att flytta till nytt bageri.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172