23948sdkhjf

Tusentals Starbucks håller stängt en eftermiddag efter kritik

Skandaldrabbade kedjan stänger samtliga 8 000 av sina helägda caféer i USA för en utbildningseftermiddag.
I förra veckan utsattes amerikanska cafékedjan Starbucks för massiv kritik efter en händelse på en enhet i Philadelphia. När två svarta män som besökte caféet dröjde med att göra en beställning i väntan på att en vän skulle dyka upp, ringde en av caféets anställda polisen.

Efter ännu ett samtal från ytterligare en person som rapporterade att en "grupp män" orsakade "oroligheter" kom polisen till platsen och de båda männen fördes bort i handfängsel. Männen, som inte misstänks för brott, släpptes senare, rapporterar Reuters .

Händelsen fångades på video och ledde till kritikstorm på sociala medier, kampanjer för bojkott samt protester vid den berörda enheten där kedjan anklagas för profilering på grund av hudfärg.

Starbucks vd Kevin Johnson har offentligt bett om ursäkt för händelsen och kedjan meddelar även att chefen för enheten inte längre arbetar kvar i bolaget.

Nu meddelar Starbucks att man också kommer att stänga alla sina 8 000 caféer i USA under eftermiddagen den 29 maj för att utbilda sina cirka 175 000 anställda kring fördomar och bemötande. De 6 000 licensierade caféer kommer fortsatt att vara öppna, men får utbildningsmaterial skickat till sig, rapporterar nyhetsbyrån .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109