23948sdkhjf

En öl att förena dem alla

Ett tjugotal restauranger i Västerås går ihop för att tillsammans brygga ett gemensamt öl.
I helgen träffades representanter för ett tjugotal restauranger i Västerås hos bryggeriet Coppersmiths. Målet var att tillsammans komma överens om en gemensam öl, som ska serveras hos alla inblandade, rapporterar Västerås Tidning .

Initiativet kommer från bryggeriet själva, som var med och diskuterade kring hur ölen ska bli. Till slut kom man fram till en överjäst rödfärgad öl, med brittisk humleprofil och smakinslag av karamellmalt och björnbär. Tanken är att ölet framförallt ska vara folkligt och matvänligt eftersom vissa restauranger vill kunna kombinera den med mat.

– Det är en självklarhet att vi ska servera lokalt öl som vi har planerat och ska brygga tillsammans med andra restauranger. Idén med gemensamt öl är fantastisk. Det är kul att lära känna andra i branschen och lärorikt att se var och hur man brygger ölen som vi säljer, säger Simon Gunnarsson från Kokpunkten, ett så kallat actionbad på åtta våningar som huserar i Västerås gamla ångkraftverk, till tidningen.

Nästa steg i det stora ölsamarbetet är lagd till 7 maj, då bryggdagen är planerad – tappning beräknas sedan till månadsskiftet maj/juni
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078