23948sdkhjf

Restaurangerna fortsätter att växa

Lunch och middagsrestauranger ökar mest.

Svenskarna väljer att äta ute i allt större utsträckning vilket visar sig i statistik från SCBs Restaurangindex. Under mars månad ökade sektorns totala omsättning med 6,0 procent i mars, en volymökning på 2,6 procent.

Bäst går det för lunch- och middagsrestaurangerna som ökade sin volymomsättning med 7,5 procent, näst bäst gick det för snabbmatsrestaurangerna som ökade med 5,4 procent.

Personalrestaurangerna fortsätter dock att tappa och mars var inget undantag då volymomsättningen minskade med 8,3 procent. Även pubar och barer samt hotellens restaurangförsäljning minskade med 6,8 respektive 4,6 procent.

Under året fram tills nu har de trafiknära restaurangerna haft den bästa utvecklingen med 8,1 procent och en utveckling under mars med 3,2 procent.

Statistiken bygger på siffror som tas fram i samarbete med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund, Svensk Cater och Statistiska centralbyrån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078