23948sdkhjf

Hemlige kocken tillbaka med ny granskning

För tio år sedan fick journalisten och författaren Mats-Eric Nilsson mycket uppmärksamhet för bästsäljaren "Den hemlige kocken". Nu är det dags att syna vinbranschen.
När Mats-Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" om livsmedelsindustrin släpptes 2008 blev den inte bara bästsäljare – den skapade också mycket debatt kring matfusk och tillsatser.

Snart är Mats-Eric Nilsson aktuell med en ny bok, som denna gång riktar in sig på vinindustrin. Med "Châteu Vadå" vill han lyfta vad som faktiskt finns i flaskorna, produkter som i dag enligt EU-lag inte behöver innehållsförteckningar.

– Tiden är mogen nu. Idag är Sverige ett av världens mest vindrickande länder. Ändå vet så försvinnande lite om vad som döljer sig i flaskor och boxar. Här har vi ju inte ens några innehållsförteckningar att gå efter. Vi konsumenter är därför i ett ännu större underläge än vanligt, säger Mats-Eric Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson har tidigare berört ämnet – både i det numera nerlagda matmagasinet Hunger (för vilket han var chefredaktör) med ett reportage om Oenoforos vinfabrik i Simrishamn och förra året i ett kritiskt reportage för SVT-programmet Uppdrag granskning.

I höst kommer boken, där man utlovar flera uppseendeväckande avslöjanden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141