23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Hemlige kocken tillbaka med ny granskning

För tio år sedan fick journalisten och författaren Mats-Eric Nilsson mycket uppmärksamhet för bästsäljaren "Den hemlige kocken". Nu är det dags att syna vinbranschen.

När Mats-Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" om livsmedelsindustrin släpptes 2008 blev den inte bara bästsäljare – den skapade också mycket debatt kring matfusk och tillsatser.

Snart är Mats-Eric Nilsson aktuell med en ny bok, som denna gång riktar in sig på vinindustrin. Med "Châteu Vadå" vill han lyfta vad som faktiskt finns i flaskorna, produkter som i dag enligt EU-lag inte behöver innehållsförteckningar.

– Tiden är mogen nu. Idag är Sverige ett av världens mest vindrickande länder. Ändå vet så försvinnande lite om vad som döljer sig i flaskor och boxar. Här har vi ju inte ens några innehållsförteckningar att gå efter. Vi konsumenter är därför i ett ännu större underläge än vanligt, säger Mats-Eric Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson har tidigare berört ämnet – både i det numera nerlagda matmagasinet Hunger (för vilket han var chefredaktör) med ett reportage om Oenoforos vinfabrik i Simrishamn och förra året i ett kritiskt reportage för SVT-programmet Uppdrag granskning.

I höst kommer boken, där man utlovar flera uppseendeväckande avslöjanden.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|