23948sdkhjf

Rybergs charkuteri varslar

Uddevalla-företaget lägger ner styckeriverksamheten – berör fem tjänster.
Rybergs charkuteri varslar om uppsägning efter att man beslutat om att lägga ner styckningsverksamheten inom bolaget, rapporterar SVT Nyheter Väst . Totalt rör det sig om fem tjänster.

Anledningen till att man avvecklar styckningen beror på att arbetet med och försäljningen av styckningsdetaljer kräver för mycket resurser och därför blir olönsam, enligt vd:n Magnus Holmströms kommentarer till SVT.

De detaljer som inte används till att göra korv och pålägg säljer man i dagsläget som till exempel fläskfilé, vilket efter avvecklingen inte längre kommer vara en del av affärsidén.

I övrigt går produktionen av korv och chark bra och man vill därför fokusera på den delen, vilket också utgör merparten av företagets verksamhet.

– I dag köper vi hela djurkroppar som vi styckar. I stället ska vi köpa in de delar av djuren som vi behöver för vår charkverksamhet, Magnus Holmström till P4 Väst .

Både personal och kunder meddelades i början av april och nu pågår förhandlingar med facket. Enligt senaste årsredovisningen har företaget cirka 45 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085