23948sdkhjf

Generationsskifte i Wurstmaster

Göran Stjärnheim har tagit över vd-facklan i familjeföretaget.
Charkföretaget Wurstmaster har bytt vd: Göran Stjärnheim, son till delägaren och tidigare vd:n Sven Hammare, är ny på posten.

Enligt nya vd:n sikar man genom skiftet mot en omstart. Fokus ska ligga på att utvecklas och följa med i trender, utan att den småskaliga inriktningen försvinner.

– Det är tufft idag för ett litet företag som oss och som inte producerar ofantligt stora kvantiteter. Att de stora matvarukedjorna producerar under eget varumärke och gör centralstyrda inköp gör det svårt för mindre lokala aktörer att ha sina produkter i livsmedelsbutikerna. Men med nya tag så hoppas vi bli ännu mer intressanta och efterfrågade så vi kan fortsätta med våra närproducerade korvar, säger vd Göran Stjärnheim i ett pressmeddelande.

Göran Stjärnheim har tidigare arbetat som kock och är i dag även ägare av Stockholm Food, som har både restauranger och cateringverksamhet under sin flagg.

Tidigare vd:n Sven Hammare, som är en av få personer med ett mästarbrev i charkuteri i Sverige, stannar kvar i företaget i en expertroll.

Framöver kommer man bland annat att komma ut med nya förpackningar samt se över sortimentet – det innebär dels att begränsa antalet olika sorters korv (man har i dag runt 60 olika) och dels att hitta nya smaker, meddelar företaget.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093