23948sdkhjf

Digitala gårdsbutiken byter ägare

Ägaren till webbutiken Glada lådan lämnar verksamheten – som nu flyttar och fortsätter med nya efterträdare.
Ägaren till den digitala gårdsbutiken Glada lådan, som samlar varor från småskaliga matproducenter i Jämtland för hemleverans, väljer att lämna verksamheten, rapporterar Östersunds-Posten .

Det var efter att grundaren Eva Hallin försökt starta upp en butik i Stockholm för att få upp volymerna som valet till slut föll på att avsluta engagemanget i verksamheten, fem år efter starten.

– Jag trodde det skulle gå enklare i Stockholm, och att verksamheten där skulle möjliggöra en fortsatt verksamhet även i Östersund, säger Eva Hallin till tidningen.

Det innebär också att det fysiska butiken, som också fungerade som utlämningsställe, försvinner. Verksamheten kommer dock fortsatt att leva kvar med nya efterträdare.

Istället tar personerna bakom Lilla saluhallen i Östersund vid. I juni ska deras första samlingslådor stå klara och till hösten planeras en återstart av verksamheten fullt ut, säger Eva Hallin till ÖP.

Bland tidigare meriter för Glada lådan syns Östersunds kommuns miljöpris, Årets gröna guld (som delas ut av LRF) samt priset för Jämtlands läns mest företagsamma person.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266