23948sdkhjf

Tredje ägaren på två år för chipsbolaget

Brittiska Tyrrells får ny ägare – bara ett halvår efter senaste uppköpet.
I augusti 2016 köpte det amerikanska snacksföretaget Amplify den brittiska chipstillverkaren Tyrrells – vilket blev startskottet för Tyrrells ägarbyten.

I december 2017 var det nämligen dags igen, när chokladjätten Hershey köpte Amplify för 1,6 miljarder dollar. Bara ett halvår efter den affären kliver nu brittiska KP Snacks (del av Intersnack group) in och köper ut Tyrrells för en summa som inte avslöjas.

I förvärvet ingår ett huvudkontor och två produktionsanläggningar i Storbritannien, tillverkningsmöjligheter i USA, Aroma snacks-verksamheten i Tyskland samt Yarra Valley snack foods i Australien.

KP Snacks vd Mark Thorpe ser att förvärvet av Tyrrells, som sedan starten 2002 vuxit till att nå 40 länder, öppnar internationella kanaler för bolaget:

– Tyrrells är ett ikoniskt varumärke med en stor personlighet som har gjort bra ifrån sig i både Storbritannien och på internationella marknader. Jag är glad att Tyrrells ansluter till oss och hjälper oss att behålla farten som Storbritanniens snabbast växande snackstillverkare, och samtidigt ger oss möjlighet att öka varumärkestillväxten på de internationella marknaderna, säger han i ett pressmeddelande.

KP Snacks har i dagsläget sex stycken tillverkningsanläggningar i Storbritannien, med totalt 1 800 anställda. Bland varumärkena syns till exempel Hula Hoops, Butterkist och KP Nuts
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079