23948sdkhjf

Kyllager första steg i omfattande ombyggnad

Norrmejerier uppdaterar mejeriet i Umeå. Vd: "Ett större kyllager är mycket viktigt".
Vissa delar av utrustningen hos Umeå mejeri har 40 år på nacken och lokalerna är från slutet av 1970-talet – i kombination med att Norrmejerier också ökat samdistributionen ser man nu att mejeriet behöver byggas om.

Första steget blir ett nytt kyllager på 5 500 kvadratmeter, avsett för både mejeriprodukter och andra kylda livsmedel. Förutom mer yta ger ett nytt lager också möjligheter att vässa hanteringen, säger vd Anders Fredriksson:

– Ett större kyllager är mycket viktigt för Norrmejeriers fortsatta utveckling, säger han och fortsätter:

– I det nya lagret kan vi optimera vår lagerhantering och vidareutveckla samdistribution för miljömässigt och ekonomiskt hållbara transporter i Norrland. Vi kan också använda energismarta lösningar och skapa en arbetsmiljö som är bättre för våra anställda.

Kyllagret förväntas stå klart sommaren nästa år. Vidare kommer Norrmejerier fortsätta med en omfattande ombyggnation av mejeriet, där även förpackningshall och förpackningsmaskiner ska moderniseras.

Uppdraget att bygga lagret går till Umeå-företaget Selbergs entreprenad, som 2015 uppförde en ny anläggning för bitning, rivning och förpackning av ost vid Umeå mejeri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082