23948sdkhjf

Dansk leverantör handlar i Sverige

Konceptutvecklaren Geia Food köper värmländsk importör – ger ingång i mejeri- och ostkategorin.
Danska Geia Food, som utvecklar och levererar livsmedelskoncept i Skandinavien, köper den Karlstad-baserade importören och distributören Tilab International.

Genom köpet ser Geia att man dels får en snabbväxande verksamhet, som i år förväntas nå omkring 250 miljoner kronor, och dels får tillgång till en specialist på import och försäljning av mejerivaror och ost till svenska kedjor.

– Geia Food har varit på den svenska marknaden sedan 2010, där huvudfokus varit att sälja frusna livsmedel. Genom köpet av Tilab skapar vi en ingång till de svenska detaljkunderna inom mejeri- och ostkategorierna, som bägge är stora och viktiga marknader för oss i såväl Danmark som Norge, säger Geia Foods vd Claus Ravnsbo i en kommentar.

Tilab arbetar främst i dag med just mejeriprodukter under private label och har kyl- och fryslager samt torrlager i Karlstad, med omkring 15 anställda.

Hos Geia, som under en tid letat förvärvsmöjligheter i Sverige, identifierar man köpet som strategiskt viktigt och som ett sätt att cementera sig på den svenska marknaden. Man ser nu att den samlade svenska omsättningen i Sverige kan nå runt 400 miljoner kronor, där nyförvärvet ger ökad inköpskraft.

Förhoppningen är nu att växa vidare på de skandinaviska marknaderna.

– Förvärvet ger oss en bra start för ytterligare skandinavisk expansion, där Sverige spelar en nyckelroll, säger Claus Ravnsbo.

Geia Food skapades vid årsskiftet 2014 efter en fusion mellan danska A Frost och Mortensen Food. Utöver huvudkontoret i Ålborg har företaget även kontor i själländska Skälskör, Oslo, Stockholm och Helsingfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095